Odprta Kuhinja

Nektarinin potresenec

A+   A-
Odličen zajtrk ali brezgrešna sladica.


Sestavine


Nektarine
- 1 velika ali 2 manjši nektarini
- 2 žlici sveže iztisnjenega limonovega soka
- pol žličke cimeta, žlička fino mlete ovsene moke

Testo
- 20 g ovsenih kosmičev, 20 g fino mlete ovsene moke
- 10 g stopljenega masla
- pol žličke cimeta, ščepec soli
- pol žličke vaniljeve arome
- naribana lupinica pol limone, sladilo po okusu
- 1/3 žličke pecilnega praška

Priprava


1. Nektarini narežemo na tanke krhlje, dodamo limonov sok, cimet in ovseno moko ter dobro premešamo. Razporedimo po dnu posodice, v kateri bomo pekli. (Jaz sem izbrala okroglo keramično posodico, premera dobrih 10 cm.)

2. Nato pripravimo testo. Dobro zmešamo vse sestavine in po potrebi dodamo še kakšno žlico vode, če je testo presuho.

3. Razporedimo ga po krhljih nektarin in ga rahlo pritisnemo ob njih.

4. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija. Postrežemo z žličko grškega jogurta.

Hranilna vrednost (na 1 porcijo): 170 kcal, 4 g B, 25 g OH, od tega 10 g sladkorja in 3 g prehranske vlaknine, 5 g M.


Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Blondiji s fižolom

Datum Objave: 16.8.2017 ob 16:08

Več iz te teme:

receptenostavnopoletjedietazdravo z anjozdrava sladicanektarine

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja