Polna vedra jabolk? Skuhajte džem!

Odličen in hitro pripravljen …

Sestavine

– 1 kg različnih domačih jabolk (olupljenih in narezanih)
– 200 g zrelih bezgovih jagod
– 200 g rjavega sladkorja
– 1 dl vode ☐žlica jabolčnega kisa

Priprava

1. Najprej operemo in z vilicami osmukamo bezgove jagode. Uporabimo samo zelo zrele.

2. Jabolka olupimo, odstranimo peščišča in narežemo na kocke.

3. Zmešamo jih s sladkorjem in prelijemo z okisano vodo.

4. Med nenehnim mešanjem zavremo, kuhamo 10 minut, nato dodamo bezgove jagode in kuhamo še 5 minut. Še vroče nalijemo v kozarčke in zapremo.

Namig: Uporabimo različne sorte jabolk, ki se med kuhanjem neenakomerno mehčajo, tako da nekatera ostanejo čvrsta (na ugriz), druga pa se spremenijo v čežano in s tem lepo zgostijo džem. Prva jabolka, zlasti če so kisla, vsebujejo pektin, zato ni treba dodajati želina.

Recept: Slavka Ilich
Naslovna fotografija: Chloe Ridgway/Unsplash

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana