Odprta Kuhinja

Ohrovt in krompir

Odpri galerijo
A+   A-
Še bolj uživaš, če stvari, namenjene užitku, s kom deliš.


Sestavine za (2 osebi)


- pol glave ohrovta
- 4 krompirji
- čebula
- česen
- paradižnikova mezga (ni nujno)
- olje
- sol in poper

Priprava


1. Ohrovtu izrežemo kocen in ga narežemo na krpice. Čebulo sesekljamo in ovenimo na olju, dodamo ohrovt in česen, popražimo, nato zalijemo z malo vode, le toliko, da se v njej zmehča. Solimo, popramo in, ko je že mehek, po želji dodamo žlico paradižnikove mezge.

2. Ohrovt naj bo videti kot gosta juha. Krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo v slani vodi. Odcedimo, pretlačimo v pire in primešamo kuhanemu ohrovtu, da se pomečka. Gosto jed ponudimo s toplim opečenim kosom kruha.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Čebulna juha s popečenimi kruhki

Datum Objave: 23.9.2019 ob 07:09

Več iz te teme:

kosilokrompirideja za kosiloohrovtbeba splichal

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja