Odprta Kuhinja

Orehova torta s kavno kremo

Odpri galerijo
A+   A-
Namesto skodelice kave si lahko kak dan privoščimo tudi – kavno torto.



Videti je zapleteno, ampak v resnici ni. Za pekač premera 21 cm.

Sestavine


- 150 g moke
- 80 g mletih orehov
- 2 žlički pecilnega praška
- 120 g sladkorja + 1 žlica
- 3 jajca
- 100 g jogurta
- 40 g stopljenega masla + 1 žlica za pekač
Krema
- 5 žlic + 2 dl sladke smetane
- 2 žlički prave kave (po želji instant)
- 100 g maskarponeja
- 2 žlici sladkorja v prahu

Priprava


1. Pekač namastimo z maslom in posujemo z drobtinami. Ali pa na dno položimo peki papir.

2.Moko zmešamo z mletimi orehi in pecilnim praškom.

3. Iz beljakov in žlice sladkorja stepemo trd sneg in ga postavimo na stran. Rumenjake in 120 g sladkorja penasto umešamo. Dodamo jogurt in stopljeno maslo, nato počasi vmešamo moko z orehi in pecilnim praškom. Na koncu previdno vmešamo še sneg.

4. Pečemo pri 180 stopinjah približno 25–30 minut.

5. Pečeno testo ohladimo.

6. Za kremo v manjšem lončku skoraj do vretja segrejemo 5 žlic nestepene sladke smetane in vmešamo 2 žlički kave. Precedimo skozi cedilce in ohladimo.

7. V večji posodi zmešamo 2 dl sladke smetane, maskarpone in sladkor v prahu.

8. Med stepanjem dodajamo pripravljen kavni ekstrakt.

9. Kremo namažemo po biskvitu in jo potresemo s temno čokolado. mesto skodelice kave si lahko kak dan privoščimo tudi – kavno torto. Videti je zapleteno, ampak v resnici ni. Za pekač premera 21 cm.
Poizkusite še: Pomladna solata

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 21.4.2018 ob 07:04

Več iz te teme:

orehova tortakavna krema

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja