Pečena rdeča pesa s feto in balzamičnim kisom

Za ljubitelje zanimivih okusov.

Priprava: 5 minut.

Sestavine

– 4 kuhane rdeče pese
– 3–4 žlice oljčnega olja
– groba sol
– 2 žlici staranega balzamičnega kisa
– 50 g sira feta
– timijan ali drobnjak po okusu

Priprava

1. Kuhano rdečo peso olupimo in narežemo na krhlje.

2. V ponvi segrejemo olje in v njem opečemo rdečo peso, da robovi postanejo hrustljavi.

3. Opečeno peso naložimo na servirni krožnik, potresemo z nadrobljeno feto.

4. Tik pred postrežbo pokapamo z balzamičnim kisom in potresemo s timijanom. Ponudimo kot predjed ali prilogo k oradi/postrvi z žara in sezonski solati.

Opomba: Kot preliv uporabite balzamični kis, staran vsaj osem let, ki je gostejši, aromatičnejši in manj kisel. Božansko dobro.

Naredimo vnaprej: Skuhamo rdečo peso, to vsekakor. Ohlajeno je tudi veliko laže lupiti, rezati, kakor pravkar skuhano še vročo.

Nasvet: Večje količine pese, namesto da bi jo skuhali v vodi na štedilniku, specite v pečici. Vsako peso ovijte v aluminijasto folijo in postavite v pečico za 30 minut.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Bučna juha z rezanci iz bučk in lečo

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana