Odprta Kuhinja

Pečeno sadje pod pokrovom

Odpri galerijo
A+   A-
Pripravimo, preden začnemo: manjši visok pekač ali ognjevarno stekleno posodo.


Sestavine


- 200 g zamrznjenega rdečega sadja (maline, borovnice, ribez in/ali višnje)
- 50 g sladkorja
- 2 žlici škroba
- 4 večja jabolka
Pokrov
- 100 g margarine
- 60 g sladkorja
- 250 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 160 ml sojinega mleka
- žlica rjavega sladkorja za posip

Priprava


1. Najprej pripravimo sadje. Jabolka olupimo, razrežemo na četrtine in odstranimo peščišča. Narežemo na kocke. Če uporabimo višnje, jih izkoščičimo. Dodamo preostalo zamrznjeno sadje, jabolka, sladkor in škrob ter premešamo. Enakomerno porazdelimo po dnu pekača.

2. Za pokrov zmešamo moko, pecilni prašek in sladkor. Margarino narežemo na koščke in jo s prsti vgnetemo v moko, da nastane drobtinam podobna mešanica.

3. Prilivamo sojino mleko in z žlico zmešamo zelo gosto testo. Zajemamo kupčke in jih polagamo na sadje v pekaču. Ni treba, da testo v celoti pokriva sadje, med peko se bodo kupčki še malo razlezli, nekaj lukenj pa mora ostati, da izpari sadni sok.

4. Sladica je najboljša topla; z veliko žlico jo zajemamo iz pekača in ponudimo s kepico vaniljevega sladoleda ali brez.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Kostanjev pire

Datum Objave: 14.11.2017 ob 13:11

Več iz te teme:

veganskosladicasadjepokrov

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja