Pet načinov, kako postreči piščanca za hitro kosilo

Na kakšen način pa ga vi največkrat pripravite?

Piščanec je eno izmed tistih živil, ki se najpogosteje znajdejo na domačem meniju, saj je preprost za pripravo, vsebuje veliko za telo nujno potrebnih beljakovin, poleg vsega pa je lahko še izjemno okusen.

Ker je precej univerzalen, ga lahko pripravimo na tisoče in tisoče načinov, a zaradi naglice in potrebe po hitrem kosilu na to velikokrat pozabimo. Danes vas na to spominjamo s petimi preprostimi načini, na katere lahko s piščančjimi prsmi pripravite ekspresno, a odlično kosilo.

Piščančji žepki

Nadevan piščanec ponavadi pride na vrsto ob nedeljah in praznikih, ko imamo veliko časa. A za polnjena prsa ne boste potrebovali več kot 20 minut. Prsa vzdolžno prerežite, vanje pa nadevajte mešanico mlade špinače in sira. Začinite z muškatnim oreščkom in specite na ponvi.

Pesto piščanec iz pečice

Ni boljšega, kot vse zložiti v pečico in počakati, da je pripravljeno. Po pekaču razporedite piščančja prsa, premažite jih s pesto omako ter prekrijte z narezanim paradižnikom. Potresite z mocarelo in postavite v pečico.

Iz ponve

To, da pri kuhanju umažemo samo eno ponev, ima svoj čar, kajne? Pripravite piščanca v ponvi. Najprej popražite čebulo, nato pa dodajte narezano zelenjavo in (v medu in sojini omaki marinirana) piščančja prsa. Solite in popoprajte, nato pa prekrijte s pokrovko in dušite pri nizkem ognju. Pokapljajte z limono in aromatičen zdrav obrok je pripravljen.

Piščančji čolnički

Potrebujete le krompir, špinačo in sir, najbolj okusno bo s cheddarjem. Prerežite krompirje na polovice, jih začinite in položite v pečico. Ko so pečeni, jih izdolbite, “vsebino” krompirja pa zmešajte s sesekljano špinačo, piščancem in sirom. Dobro premešajte ter nadev naložite v krompirjeve čolničke. Postavite v pečico in specite.

Taquitosi

Ker res želimo, da je hitro, bomo malce pogoljufali in kupili že narejeno listnato testo, ga narezali na kvadratke ter nanje položili kose piščanca. Vse skupaj zavijemo in prepičimo z zobotrebcem in postavimo v pečico. Med tem pripravimo paradižnikovo salso ali guakamole. Ko so taquitosi pečeni, jih postrežemo k omakam. Otroci jih obožujejo.

Fotografije: Thinkstock

Preberite še: 25 idej za domače juhice

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana