Pisani velikonočni kolački s korenčkom (brez laktoze)

Noro okusni in veliko bolj zdravi od klasičnih, ti simpatični kolački skrivajo v sebi zvrhano mero korenčka in so brez mlečnih sestavin!

Sestavine za 12 kosov

– 200 g surovega korenja
– 4 jajca, 120 g sladkorja, 70 g mletih mandljev
– sok in lupina neškropljene limone
– 100 g mandljeve pulpe (ostanek od priprave mandljevega mleka)
– 80 g moke, žlica škroba, žlička pecilnega praška
– pol žličke cimeta, žlička začimb za medenjake

Dekoracija
– sojina smetana za stepanje (ali druga rastlinska smetana za stepanje), kanec ekstrakta vanilje, pisane sladkorne mrvice, pisana čokoladna jajčka

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki.

2. Korenček olupimo in drobno naribamo. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake skupaj s sladkorjem, lupinico in sokom limone penasto stepemo.

3. Posebej zmešamo mandlje, moko, škrob, pecilni prašek in začimbe ter jih vmešamo v jajčno zmes.

4. Korenček ožamemo, da spusti vodo, in ga vmešamo v testo. Beljake penasto stepemo in previdno vmešamo.

5. Vdolbine pekača za mafine napolnimo s testom do treh četrtin. Pečemo približno 20 minut, da se kolački zlato rjavo zapečejo. Preden jih vzamemo iz pečice, preverimo z zobotrebcem, ali so pečeni, nato jih ohladimo na rešetki.

6. Pripravimo dekoracijo: sojini smetani dodamo kanec ekstrakta vanilje in stepemo po navodilih (približno 2 minuti). Z dresirno vrečko nabrizgamo smetano na kolačke, potresemo z mrvicami in na vrh dodamo pisan čokoladni jajček.

Namig: Če hočemo bolj čvrsto smetano, jo pred uporabo za urico ali dve postavimo v hladilnik.
Priporočamo še: Špageti s čemaževim pestom

Recept in fotografija: Vibrant plate

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana