Odprta Kuhinja

Piščančji kari s kokosovim mlekom

A+   A-
Aromatična omaka.



Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine


- 1 kg piščančjega mesa
- pločevinka kokosovega mleka
- sol, 2 veliki žlici karija
- 3 žlice olja ali maščoba za peko
- 2 stroka česna
- 1–2 žlici sladkorja
- pol pločevinke paradižnika, manjša čebula

Priprava


1. Čebulo narežemo in prihranimo. Meso po potrebi narežemo.

2. V globoki ponvi segrejemo maščobo in dodamo kari. Pražimo nad šibkim ognjem 3 minute, da kari lepo zacvrči in zadiši. Dodamo čebulo in pražimo še 2 minuti.

3. Potem v ponev damo meso, ogenj povečamo in pražimo približno 5 minut, vmes obrnemo.

4. Zdaj prilijemo kokosovo mleko, paradižnik, rahlo solimo, sladkamo, premešamo in zavremo. Ogenj zmanjšamo in napol pokrito kuhamo 30 minut. V tem času se omaka zgosti in lepo poveže, postane svilnata.

5. Po okusu solimo in ponudimo s kuskusom in radičevo solato s kalčki.
Opomba: Sladkor v omaki? Kar poskusite. Dobili boste prijetno sladko-kislo aromo, ki pritiče takšni jedi. In ne ustrašite se kar precejšnje količine karija, ki jo potrebujete za omako. Je prava.

Naredimo vnaprej: Vsekakor – jed v celoti lahko pripravite vnaprej.

Nasvet: Uporabite katerokoli kos piščančjega mesa: prsi, bedra, krila. Meni so najljubši kosi beder brez kosti in kože.

Namig: Polovico paradižnika iz pločevinke prihranite za jutri, za omako.

Poizkusite še: Gratinirana krompirjeva zloženka

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 7.3.2018 ob 09:03

Več iz te teme:

kosilopiščaneckarikoman

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.