Odprta Kuhinja

Piščanec v belem vinu z zelišči

A+   A-
Najbolj tekne za nedeljsko kosilo.


Sestavine


- srednje velik piščanec
- ščepec svežega rožmarina
- ščepec svežega žajblja
- ščepec svežega majarona
- 3 dcl belega vina
- sol
- poper
- oljčno olje
Priporočamo še: Najboljši recept s piščancem, kot ga pripravi Jamie Oliver

Priprava


1. Piščanca narežemo na večje kose (perutnice, bedra, prsi, hrbet) in položimo v posodo za shranjevanje s pokrovom.

2. Vsak kos posebej posolimo, popopramo, prelijemo z oljčnim oljem in potresemo s sveže natrtimi zelišči.

3. Vse skupaj dobro premešamo z roko, da se sestavine enakomerno porazdelijo in prepojijo, nato posodo zapremo in postavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Vmes jo večkrat pretresemo.

4. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem na hitro prepražimo marinirane kose mesa. Zalijemo z dobrim belim vinom in podušimo do mehkega.
Poizkusite še: Osso buco

Recept: Mojca Praprotnik
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 5.3.2018 ob 08:03

Več iz te teme:

kosilovinopiščanecvinska omaka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja