Piščanec z medom in gorčico

Pikantna gorčica in sladki med sta dobra kombinacija, primerna za mariniranje mesa.

Kadar se naveličamo enoličnih zrezkov, pečenih le na olju in v lastnem soku, se poigrajmo z začimbami, ki bodo mesu dale svojstven pečat. Marinada običajno sloni na slanih ali kislih okusih, priljubljena je tudi kombinacija medu in gorčice, s katero premažemo kose mesa in jih potem na hitro popečemo, najbolje na žaru, lahko pa tudi v ponvi ali pečici. Če želimo bolj pikantno jed, dodamo še malce čilija pa tudi druge začimbe po okusu. Meso lahko pokapljamo še z limonovim sokom ali balzamičnim kisom. Tako marinirani fileji bodo mehki in sočni, kar je pomembno pri piščančjem belem mesu, ki je sicer pusto in suho.

Preberite tudi: Kako koristna in uporabna je gorčica

Sestavine (za 4 osebe)

– 4 piščančji fileji
– 4 žlice medu
– 4 žlice gorčice
– 1 žlica gorčičnih semen
– 1 rdeča paprika
– 100 g drobtin
– 200 g mletih orehov
– sol, poper, olje

Priprava

Kadar se naveličamo enoličnih zrezkov, pečenih le na olju in v lastnem soku, se poigrajmo z začimbami, ki bodo mesu dale svojstven pečat. Marinada običajno sloni na slanih ali kislih okusih, priljubljena je tudi kombinacija medu in gorčice, s katero premažemo kose mesa in jih potem na hitro popečemo, najbolje na žaru, lahko pa tudi v ponvi ali pečici. Če želimo bolj pikantno jed, dodamo še malce čilija pa tudi druge začimbe po okusu. Meso lahko pokapljamo še z limonovim sokom ali balzamičnim kisom. Tako marinirani fileji bodo mehki in sočni, kar je pomembno pri piščančjem belem mesu, ki je sicer pusto in suho.

Poskusite še: Piščanec v gorčični omaki z mlinci

Besedilo: A. K.
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana