Hitro in enostavno: piščanec z zelenjavo iz voka

Iz sojine omake, ki ji dodamo nekaj začimb, pripravimo izvrstno marinado.

Soja je nepogrešljiv dodatek hitro pripravljeni zelenjavi in mesu na azijski način. Pri nas, v domači kuhinji, se je uveljavila kitajska kuhinja, resnici na ljubo njen približek, ki ga ustvarjamo vsak malce po svoje. Tradicionalna priprava veleva kuhanje oziroma praženje v voku.

V sojini omaki, obogateni z začimbami, mariniramo meso in zelenjavo, ki jo na hitro popečemo na vročem olju. Meso mora biti lepo zapečeno, zelenjava pa mora ostati čvrsta in hrustljava. Sojina omaka daje svojstven okus, ne pozabimo pa, da hrane dodatno ne solimo. Jed iz voka postrežemo z rižem ali rezanci.

Sestavine za 4 osebe

– 400 g piščančjega fileja
– 1 por, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 2 korenčka
– 1 strok česna, 1 limona, 4–5 žlic sojine omake, 4–5 kapljic tabaska,
ščepec mletega ingverja
– olje
– 2 žlici sezamovega semena

Priprava

1. Meso zrežemo na tanke trakove. Iz sojine omake, strtega česna, limonovega soka, tabaska in ingverja zmešamo marinado, v katero damo meso in pustimo stati pol ure.
2. Zelenjavo očistimo in narežemo na enakomerne rezance oziroma kolobarje.
3. V voku ali ponvi jo na hitro prepražimo na olju, manj kot deset minut. Zelenjavo shranimo na toplem in v isti ponvi popečemo meso, vmes večkrat premešamo, da se zapeče z vseh strani.
4. Po dobrih petih minutah dodamo zelenjavo in sezamovo seme in pokuhamo še nekaj minut.

Besedilo: A. K.
Naslovna fotografija: Thinkstock

Poskusite še: Bučkini rezanci s piščančjim filejem

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana