Piškoti z riževim narastkom

Kako so ljubki!

Za 12-16 piškotov. Čas priprave in peke: ura in 10 minut. Srednje težka priprava. Sladice ne smete zamrzovati.

Sestavine

– 850 ml mleka
– 75 g sladkorja v prahu, strok vanilje
– 75 g riža arborio
– 2 čajni žlički želatine v prahu
– 150 ml smetane z 38 % maščobe
– velik rumenjak
– 2 čajni žlički masla
– 12-16 navadnih piškotov
– 12-16 rezin jagod
– nasekljane pistacije

Priprava

1. Z oljem namažemo globok štirikoten pekač.
2. V ponvi na šibkem ognju segrevamo mleko, vaniljeva semena in sladkor, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.
3. Dodamo riž in dobro premešamo. Pokrijemo in pustimo rahlo vreti 40 do 50 minut. Vmes večkrat premešamo, dokler riž ne vsrka večine tekočine. Nato ponev odstranimo z ognja.
4. Želatino v posodi zmešamo s smetano in počakamo 10 minut.
5. Dodamo jo rižu in zraven primešamo še jajčni rumenjak, maslo ter premešamo, medtem ko počasi segrevamo na zelo šibkem ognju.
6. Stresemo na pekač, prekrijemo s plastično folijo. Pustimo, da se ohladi.
7. Z modelom, ki ima enak premer kakor piškoti, izrežemo okrogle kose riža in jih postavimo na piškote.
8. Okrasimo z rezinami jagod in potresemo s pistacijami.

Priporočamo še: Trije triki za najboljši mlečni riž

Recept in fotografija: A. S. H., Guliver/Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana