Odprta Kuhinja

Piškoti za božično čajanko

Odpri galerijo
A+   A-
Priznajte, da ste dvakrat pogledali!


Sestavine


- 600 g moke
- 5 g sode bikarbone
- 250 g masla
- 200 g sladkorja
- 10 g vaniljevega sladkorja
- jajce
- 3 rumenjaki
- 3 žlice sladke smetane
- 2 do 3 žlice ruma
- lupinica pol pomaranče
- sok pol pomaranče
Dekoracija
- temna čokolada, suhe maline

Priprava


1. Vse sestavine za piškote zmešamo in jih zgnetemo v testo. V hladilniku naj počiva vsaj 2 uri (ali kar čez noč).

2. Nato testo razvaljamo in iz njega izrežemo piškote v obliki kvadrata ali pravokotnika, ki mu odrežemo dva robova, da dobimo obliko čajne vrečke. Z zobotrebcem naredimo še luknjico. Piškote pečemo 8 do 10 minut pri 180 stopinjah.

3. Ohlajene piškote namočimo v stopljeno čokolado, po vrhu pa jih posujemo z zdrobljenimi suhimi malinami. Za zadnji detajl dodamo vrečkam še vrvico.

Recept: Manca Rudolf
Fotografije: Jože Suhadolnik

Preberite še: Zimska pomarančno-čokoladna torta

Datum Objave: 22.12.2017 ob 12:12

Več iz te teme:

tortapekabožičpraznikipraznična pekaRudolfčajna vrečkačajankabožična čajanka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja