Polenta s klobaso iz mikrovalovne pečice

Običajno jedi v mikrovalovki pogrejemo, lahko pa tudi skuhamo ali spečemo in pripravimo prav okusne obroke.

Kuharji pravijo, da se v mikrovalovki lepo skuha riž oziroma rižota, juhe, meso v omakah, ribe in mesne jedi, spečemo lahko celo celega piščanca. Prednost mikrovalovke je tudi v tem, da za pripravo jedi ne potrebujemo veliko maščobe. Lahko spečemo pomfri ali panirane piščančje fileje. Tudi slaščic se lahko lotimo. Če nas presenetijo obiski, na hitro pripravimo čokoladne kolače. V skledo stresemo dve žlici moke, dve žlici kakava v prahu, polovico pecilnega praška in žlico sladkorja; zalijemo s šestimi žlicami mleka in malo oljčnega olja. Dobro premešamo in vlijemo v 2,5-dcl skodelico. Dodamo še žlico čokoladnega namaza in pečemo dve minuti pri 250 W.

Preberite še:
Kako pravilno pripravimo pečenice
Kako pravilno skuhamo kranjsko klobaso

Sestavine (za 4 osebe)

– 300 g polente
– 250 g klobase za kuhanje
– 200 g šampinjonov
– 1 čebula
– 2–3 stroki česna
– olje, sol, poper, voda
– ribani parmezan
– peteršilj

Priprava

1. Polento skuhamo po navodilih, v mikrovalovki pri najvišji temperaturi približno osem minut.

2. Klobase kuhamo pri najvišji temperaturi tri minute. Potem jih narežemo na kolobarje, dodamo nasekljano čebulo in česen ter narezane šampinjone. Solimo in popramo in dodamo tri žlice olja, kuhamo šest minut.

3. Zalijemo z malo vode ter dodamo sesekljan peteršilj. Kuhamo še pet minut.

4. V ognjevarno posodo razporedimo polovico polente, nanjo damo omako iz klobas, na to polento in na koncu še klobase. Potresemo s parmezanom in pečemo še tri minute.

Poizkusite še: Polenta s parmezanom in česnom

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana