Odprta Kuhinja

Polnovredni špageti z omako iz buče hokaido v vinu

A+   A-
S praženimi bučnicami.


Sestavine (za štiri)


- 200 g špagetov
- manjša buča hokaido
- 1 dl belega vina, pol žličke (ali manj!) kajenskega popra
- sol, 3 žlice masla ghee
- 1 žlica ter nekaj brizgov oljčnega olja, pol žlice rdečega popra

Priprava


1. Neolupljeno bučo prerežemo in z žlico izdolbemo peščišče v ponev z 2 žlicama masla. Prihranimo. Bučo narežemo na koščke in jo v drugi ponvi s preostalim maslom in žlico olja pečemo 5 minut. Dodamo sol, kajenski poper in vino ter dušimo 5 minut, da se buča zmehča. Odkrijemo in pustimo, da vino povre.

2. Medtem zavremo vodo in skuhamo špagete po navodilu na embalaži.

3. Segrejemo tudi prvo ponev z bučnicami. Mešamo in pražimo, dodamo žlico hladne vode, poper in pokrijemo za 5–7 minut. Odkrijemo in malo posolimo ter popopramo.

4. Odcedimo špagete in jih razporedimo na krožnike. Dodamo omako iz buč, pravično razdelimo še pražene bučnice in vse skupaj pokapamo z oljčnim oljem. Naj tekne!

Naslovna fotografija in recept: Slavka Ilich

Preberite še: November v kuhinji s Slavko Ilich

Datum Objave: 8.11.2017 ob 14:11

Več iz te teme:

hitrosezonskopreprostosvežešpagetiz vrtaslavkailichkuhamos slavko ilich

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja