Pomladna solata

Lahek, a hranljiv obrok.

Sestavine za dve osebi

– 150 g svežih šampinjonov, ½ pora, avokado
– 100 g redkvice in dve za okras, 5 manjših celih korenčkov
– sol, poper, timijan, oljčno olje
– 250 g kuhanega ješprenja, 2 pesti mlade špinače
Preliv
– 70 g kisle smetane, sol, poper
– 2 žlici oljčnega olja, žlica gorčice
– ¼ čajne žličke tabaska

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pladenj obložimo s papirjem za peko in nanj razporedimo očiščeno zelenjavo. Solimo, popramo, pokapljamo z oljčnim oljem in potrosimo s timijanom. Postavimo v pečico za 40 minut.

2. Ponev segrejemo, dodamo oljčno olje. Dodamo kuhan ješprenj in ga dobro popečemo, približno 5 minut na srednje močnem ognju, dodamo mlado špinačo in odstavimo.

3. Avokado olupimo in razpolovimo. Na močan ogenj pristavimo ponev za žar in jo dobro segrejemo. Na razgreto ponev damo polovici avokada in ga na vsaki strani pečemo minuto, da dobimo lep črtast vzorec.

4. Pečeno korenje in por razpolovimo, redkvice narežemo na četrtine in damo v večjo skledo. Dodamo pečene gobe in ješprenj s špinačo ter na tanko narezani redkvici. Dobro premešamo.

5. V skodelici dobro premešamo kislo smetano, oljčno olje, gorčico, sol, poper in tabasko.

6. Zelenjavo iz sklede razporedimo v dva krožnika, na vrh položimo opečen avokado in prelijemo s polovico solatnega preliva.

Poizkusite še: Božanski arancini

Recept in fotografija: Jernejkitchen

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana