Preproste kostanjeve rezine

Videti je preprosto – in tudi je!

Recept je zasedel 1. mesto izbora receptov bralcev tiskane OK, prispevala pa ga je Tatjana Vidic.

Sestavine

– 300 g kostanjevega pireja
– 4 rumenjaki
– 160 g sladkorja
– sneg iz 4 beljakov

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Polovico sladkorja z rumenjaki stepamo, da zmes naraste in postane belkasta, zrnc sladkorja pa ni več.

3. Vmešamo kostanjev pire, nato še sneg iz beljakov, ki jih stepemo s preostalo polovico sladkorja. Previdno najprej vmešamo tretjino beljakovega snega, nato preostalega.

4. Stresemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, in pečemo približno 45 minut.

5. Še toplo prerežemo čez polovico, namažemo s pogreto marmelado in zložimo obe polovici. Ko se ohladi, oblijemo s čokolado.

Opomba: Tatjana Vidic priporoča ribezovo marmelado. Neli Selan pa opozarja: če boste kostanjev pire kupili, naj ne bo sladek ali z dodatkom ruma, ker to podre mere v vsakem receptu.

Naslovna fotografija: Uroš Hočevar

Preberite še: Trije triki Marthe Stewart, s katerimi bo lupljenje kostanja lažje

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana