Odprta Kuhinja

Razkuštrani krompirji

Odpri galerijo
A+   A-
Navihana glavna jed ali priloga za štiri.


Sestavine



  • 8 srednje velikih krompirjev

  • 4 listi kodrolistnega ohrovta

  • žlica oljčnega olja

  • sol in poper


Omaka

  • 3 stroki česna

  • 1 žlica oljčnega olja

  • 100 g sira brie

  • 1,5 dl mleka

  • muškatni orešček

  • sol in kajenski poper


Priprava


1. Krompir kuhamo v osoljeni vodi približno 30 minut (odvisno od velikosti krompirja) ali pa ga prebodenega z vilicami pečemo v pečici eno uro.

2. Med tem na oljčnem olju prepražimo nariban česen in zalijemo z mlekom. Dodamo na koščke narezan brie in na majhnem ognju mešamo, da se sir razpusti ter omaka zgosti. Začinimo.

3. Ohrovt očistimo, narežemo na trakce in ga na hitro popražimo na oljčnem olju, da oveni. Solimo in popramo po okusu.

4. Kuhane krompirje na eni strani križno prerežemo in malce razpremo. Pri tem si pomagamo z nožem ali vilicami. Nadevamo jih z ohrovtom in prelijemo s sirno omako.

Poskusite še: Kosilo iz petih sestavin: nadevan sladek krompir


Naslovna fotografjia: Thinkstock
Datum Objave: 6.1.2020 ob 07:01

Več iz te teme:

kosilokrompirhitro in enostavnomlekoohrovtbrie

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.