Odprta Kuhinja

Recept za 'pumpkin spice latte' kot ga pijejo v filmih

Odpri galerijo
A+   A-
Recept, mimo katerega jeseni preprosto ne moremo.



Jesen poleg odpadlega listja prinese s seboj tudi buče, ki jih tako radi pripravljamo na sladke in slane načine. A poleg slastne oranžne pite in juhe je najbolj popularen recept z bučnim okusom, presenetljivo, tekoč. Govorimo o zelo priljubljenem jesenskem napitku, ki ga strežejo v verjetno najbolj znani verigi kavarn na svetu. Da bi poskusili tisto originalno kremasto zmes kave, mleka, buče, cimeta in muškatnega oreščka, se boste morali odpeljati čez mejo, a na srečo si lahko njeno različico pripravite tudi doma.

Za vas smo našli popoln recept za hladne jesenske večere. Ko boste spili požirek, boste razumeli, zakaj za to pijačo nori ves svet.

Sestavine (za eno skodelico)


- 150 ml mleka
- 2 jedilni žlici bučnega pireja (skuhamo bučo in jo zmečkamo)
- 2 čajni žlici sladkorja
- ščepec muškatnega oreščka
- ščepec cimeta
- ščepec kardamoma
- ščepec cimeta
- pol čajne žličke vaniljevega izvlečka
- 50 ml kuhane kave
- stepena smetana za serviranje

Priprava


1. V kozici zmešajte polovico mleka, sladkor, bučni pire, vaniljev izvleček in začimbe. Vse skupaj nežno mešajte nad šibkim ognjem približno pet minut. Dodajte preostalo polovico mleka.

2. Zmes precedite skozi cedilo, da na njem ostane bučna pulpa. Tekočino ponovno prelijte v kozico in jo mešajte dve minuti.

3. Skuhajte kavo (če je turška, jo precedite) ter vanjo vlijte začinjeno mleko. Premešajte, okrasite s stepeno smetano in postrezite.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Pomarančna presna tortica

Datum Objave: 13.11.2017 ob 07:11

Več iz te teme:

pumpkin spice lattebučni kapučinonapitek z bučoStarbucks

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.