Odprta Kuhinja

Ribja omaka s črnimi oljkami

A+   A-
Brez nadležnih kosti.



Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine


- 6 filejev zamrznjenega osliča ali škarpene
- pločevinka vloženega paradižnika
- 2 čebuli, sol, timijan
- 3 žlice oljčnega olja
- 10 črnih oljk, pol kozarca belega vina

Priprava


1. Zamrznjene ribje fileje delno odtajamo in narežemo na kose, široke približno 4 cm. Čebulo narežemo na kolobarje.

2. V globoki ponvi segrejemo olje in na njem hitro popražimo čebulo. Dodamo paradižnik, premešamo in kuhamo 3 minute.

3. V omako previdno položimo kose rib in pokrito nad šibkim ognjem kuhamo 5–7 minut. Čim manj mešamo, da fileji ne razpadejo.

4. V omako dolijemo vino, dodamo oljke in nekaj vejic timijana, previdno premešamo oz. ponev potresemo ter odkrito kuhamo še kakšno minuto. Solimo po potrebi.

5. Ponudimo s kuhanimi krompirjevimi njoki in zeljno solato.
Nasvet: V tej omaki uporabite belo vino. Aromatično rdeče pa le pogumni.

Različica: Zaradi čebule je ta omaka malo bolj sladkastega okusa, ki prija večini. Lahko jo izpustite in uporabite krepko mero česna.

Naredimo vnaprej: Najboljša omaka z lepimi in velikimi kosi ribe je sveže pripravljena, ampak, seveda, lahko jo skuhate vnaprej.

Fotografija: Krištof Koman

Poizkusite še: Rižota s porom in treviškim radičem

Datum Objave: 17.12.2017 ob 08:12

Več iz te teme:

mesne jediribekosiloomakazdravoideja za kosilokomanribja omaka

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.