Odprta Kuhinja

Rukolina juha s slanino

Arugula cream soup with sour cream and bacon. Shallow dof
Odpri galerijo
A+   A-
Zakaj bi bila vedno v solati, če si z njo lahko tudi malo pogrejemo želodec.



Za štiri. Čas priprave: 20 minut, čas kuhanja: 25 minut.

Sestavine


- 250 g mokastega krompirja, 1 šalotka in strok česna
- velika žlica rastlinskega olja
- pribl. 8 dl zelenjavne juhe
- po 100 g rukole in špinače
- 1 dl smetane, 0,5 dl kisle smetane
- 4 rezine slanine, sol, poper

Priprava


1. Olupite krompir in ga narežite na kocke. Olupite šalotko in česen, ju dobro nasekljajte in pražite v vročem olju, dokler ne posteklenita, nato dodajte krompir in prilijte malo zelen­javne juhe. Pustite rahlo vreti približno 15 minut.

2. Operite, očistite in dobro osušite rukolo in špinačo, nato ju grobo nasekljajte. Dodajte v juho, pustite nekaj časa vreti, nato dobro pretlačite. Dodajte smetano in po potrebi pustite še nekaj časa vreti ali pa dolijte zelenjavno juho. Vmešajte kislo smetano, solite in poprajte.

3. Razpolovite rezine slanine in jih popecite v ponvi, da postanejo hrustljave. Nato jih odcedite na papirnati brisači. Vlijte juho v štiri skodelice, dodajte slanino in postrezite.
Priporočamo še: Pecivo z bananami

Recepti in fotografije Guliver/Stockfood
Datum Objave: 13.4.2018 ob 10:04

Več iz te teme:

juhaslaninarukola

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja