Odprta Kuhinja

Sadni jogurtovi kozarčki z granatnim jabolkom

Odpri galerijo
A+   A-
Danes vam predlagamo osvežilno sladico brez rafiniranega sladkorja, zato pa z dodatkom granatnega jabolka, polnega vitaminov.



Med lahko po želji zamenjate z agavovim ali javorjevim sirupom. Ta sladica je primerna tudi za zajtrk. Navedene sestavine zadoščajo za dva kozarčka.
Preberite tudi: Granatna jabolka - Sočna rdeča zrna za zimske dni

Sestavine


- 200 g zamrznjenega jagodičevja (borovnice, jagode, maline)
- 5 žlic vode, 2 žlici vode
- žlička koruznega škroba
- 2 žlički medu (ali po okusu)
- 250 g grškega jogurta
- 1/2 žličke vanilje v prah
- nekaj žlic riževih napihnjencev (lahko tudi domači musli)
- med, granatno jabolko

Priprava


1. Jagodičevje in vodo damo v kozico in na srednje močnem ognju razpustimo. Odstavimo in pretlačimo z ročnim mešalnikom.

2. V manjšem kozarčku zmešamo žličko koruznega škroba in 2 žlici vode. Zlijemo v sadno zmes, jo vrnemo na ogenj in kuhljamo, da se malce zgosti. Vmešamo še med in zmes vlijemo v dva kozarčka. Ohladimo.

3. Grški jogurt zmešamo z vaniljo.

4. Granatno jabolko prerežemo in očistimo.

5. Na pripravljeno sadno zmes naložimo nekaj žlic grškega jogurta, nato nekaj žlic riževih kosmičev, spet malce jogurta, po vrhu pa semena granatnega jabolka. Pokapamo z medom in takoj ponudimo.
Namig: Sadno zmes in jogurt lahko pripravimo vnaprej, riževe napihnjence pa vedno dodamo šele, preden postrežemo, saj se drugače preveč napijejo tekočine.

Recept in fotografija: Ana Bulat

Poskusite še: Sivkin clafoutis s hruško

Datum Objave: 4.1.2018 ob 11:01

Več iz te teme:

jogurtsladicagranatno jabolkobrez sladkorja

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja