Pad thai: Kako ga pripraviti kot v restavraciji?

Odprtakuhinja-pad-thai-shambala-4

Obudite spomine na potovanje po Tajski ali pa jo s pripravo te jedi prvič spoznajte po receptu chefa Florijana Viranta iz restavracije Shambala.

Sestavine

– 250 g riževih rezancev
– 3 žlice olja (rastlinskega ali arašidovega)
– 1 svež čili
– 120 g oziroma skodelica na trakove narezanega piščančjega fileja
– 10 olupljenih gamberov
– 60 g na kocke narezanega tofuja
– 50 g mlade čebule
– 60 g kalčkov mungo fižola (lahko tudi drugi kalčki oziroma na trakce narezana zelenjava)

Omaka

– 4 žlice ribje omake
– 4 žlice sojine omake
– sok dveh limet
– 10 žlic vode
– 2 žlici palmovega sladkorja (ali belega kristalnega sladkorja)
– 2 jajci

Dodatno za postrežbo

– 4 krhlji limete
– nekaj vejic koriandra

Priprava

1. Rezance pripravimo po navodilu, navedenem na embalaži.

2. V voku segrejemo olje. Skupaj popražimo drobno nasekljan česen, na kolobarje narezan čili in meso.

3. Tofu in gambere dodamo, ko je piščanec skoraj pečen.

4. Nato dodamo vodo, ribjo in sojino omako, limetin sok ter jajci. Vse skupaj mešamo toliko časa, da dobimo kremasto omako.

5. Dodamo rezance, tretjino mlade čebule, tretjino zdrobljenih arašidov in polovico kalčkov ter med stalnim mešanjem pražimo še nekaj minut.

6. Vse skupaj nadevamo na krožnike, posujemo z ostankom arašidov, mlade čebule in kalčkov. Na koncu okrasimo še s krhlji limete in nekaj vejicami koriandra.

Fotografije: Sonja Ravbar

Preverite še: Počitniška kuharija – Testeninska solata v kozarcu z avokadovim prelivom

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana