Odprta Kuhinja

Sirova tortica z borovnicami

A+   A-
Pripravite v hipu, ohlajate pa kar dolgo, do 5 ur.


Sestavine


- 150 g indijskih oreščkov (namočenih večer prej)
- 85 g globo mletega suhega kokosa
- 2 žlici kokosovega olja
- 600 g borovnic
- 75 g agavovega sirupa
- 100 ml ohlajenega kokosovega mleka
- 450 g kokosovega jogurta
- 150 g svilnatega tofuja

Priprava


1. Dno in obod pekača s snemljivim obodom premera 20 cm namastimo in obložimo s peki papirjem.

2. V mešalniku zmeljemo 125 g dobro odcejenih indijskih oreščkov s kokosom in kokosovim oljem, dokler mešanica ne začne spominjati na večje drobtine. S prsti jo razporedimo po dnu pekača in ohladimo, da postane dovolj trdna.

3. V ponvici segrevamo 400 g borovnic z agavovim sirupom in nekaj žlicami vode. Ko se borovnice zmehčajo, jih z mešalnikom zmeljemo do gladkega, nato jih precedimo še skozi cedilo z drobnimi luknjicami v skledo, dodamo kokosovo mleko, jogurt in tofu. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka, nato jo naložimo na pripravljeno podlago iz oreščkov ter vse skupaj ohlajamo najmanj 4 ure.

4. Ko je torta dovolj trdna, je vzamemo iz pekača. Preostale oreščke stremo in jih z borovnicami posujemo po kolaču kot dekoracijo.

Preberite še: Pirine palačinke z rožičevo moko in borovnicami


Naslovna fotografija: Stockfood
Datum Objave: 26.7.2017 ob 14:07

Več iz te teme:

hitro in enostavnosirreceptborovnicesezona borovnicsladkosirova torticahitra priprava

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja