Odprta Kuhinja

Skutni cmoki

Odpri galerijo
A+   A-
Skutni cmoki so hitro pripravljen, lahek obrok, ki ga ponudimo z različnimi prilogami, sladkimi ali slanimi.



Za hitro kosilo pripravimo skutne cmoke in jih ponudimo k zelenjavni omaki, lahko pa kar zabeljene z drobtinami.

Sestavine za 4 osebe


- 500 g skute
- 2 jajci
- 10 žlic zdroba
- 2 žlici drobtin
- sol

Priprava


1. Skuto dobro premešamo z vsemi naštetimi sestavinami, da dobimo čim bolj gladko zmes. Pustimo počivati pol ure, da se zdrob in drobtine napnejo.

2. Zavremo lonec slane vode in vanjo polagamo cmoke, ki jih oblikujemo z rokami iz za dobro žlico mase. Ko priplavajo na površje, kuhamo še dve ali tri minute.

3. Zabelimo s praženimi drobtinami ali zelenjavno omako. Lahko jih postrežemo k mesnim jedem. Če v maso dodamo žlico sladkorja, dobimo sladke cmoke, ki jih polijemo s sirupom ali marmelado ali postrežemo s svežim sadjem.

Besedilo: Alenka Kociper
Fototgrafija: Thinkstock

Preberite še: Finske vetrnice

Datum Objave: 18.12.2017 ob 16:12

Več iz te teme:

kosiloskutareceptOkusnoideja za kosilocmokiskutni cmokiSlastno

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja