Odprta Kuhinja

Sobotni zajtrk: mlečna prosena kaša s čokolado

Nourishing and delicious breakfast, oatmeal with hazelnuts, dark chocolate and a chocolate corn balls. Copy space
Odpri galerijo
A+   A-
Božajoč začetek vikenda ...


Sestavine


- liter mleka
- 200 g prosene kaše
- 2 žlici sladkorja
- 100 g temne čokolade
- po želji grobo narezani mandlji, orehi, rozine

Priprava


1. V dovolj velik lonec nalijemo mleko in ga sladkamo. Pristavimo in počakamo, da zavre.

2. Medtem na rešetu oplaknemo proseno kašo.

3. V vrelo mleko vsujemo oprano proseno kašo, počakamo, da spet zavre, in nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.

4. Kuhano kašo postrežemo s koščki čokolade, oreščki in rozinami kot sladico po bogati paradižnikovi juhi s koščki svežega lososa.

Koristen nasvet: Svetujem, da kašo pred uporabo na hitro preberemo, saj je v zavitku pogosto precej nesnage.

Foto: Thinkstock

Poskusite še: preproste ‘šnita’ palčke

Datum Objave: 3.11.2017 ob 13:11

Več iz te teme:

čokoladamlekosobotni zajtrkprosena kašaoreščkikaša

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.