Odprta Kuhinja

Sobotni zajtrk: napihnjenčki iz skodelice

Odpri galerijo
A+   A-
Končno je ta dan v tednu, ko si lahko v miru privoščimo kraljevski zajtrk. Napihnjenčki so kot nalašč za razvajanje sebe in bližnjih. Kar je najboljše, pripravljeni so tako hitro in enostavno, da si boste lahko privoščili tudi malce sobotnega spanca.



Za šest kolačkov, čas priprave in peke je približno 25 minut, postopek pa čisto preprost.

Sestavine


- 3 čajne žličke olja
- 150 g navadne moke
- čajna žlička sladkorja
- ščepec soli
- 2 stepeni jajci, 3 dl mleka
- maslo, marmelada

Priprava


1. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

2. Olje razdelimo v šest globokih ognjevarnih skodelic za kolačke in jih damo v pečico, da se dobro segrejejo, medtem ko pripravljamo testo.

3. V posodo stresemo moko, sladkor in sol. Vmešamo jajci, nato med mešanjem počasi dodajamo še mleko, da dobimo gladko zmes. Testo nalijemo v vroče skodelice in pečemo od 10 do 15 minut, da kolački narastejo in se zapečejo.

4. Postrežemo z maslom in marmelado.

Foto: Stockfood

Poskusite še: Ocvrta jajčka s paradižnikom
Datum Objave: 8.9.2017 ob 11:09

Več iz te teme:

zajtrkjajcamokanapihnjenčkisobotni zajtrk

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja