Odprta Kuhinja

Sobotni zajtrk: preproste 'šnita' palčke

Odpri galerijo
A+   A-
Božanski zajtrk, ki bo pripravljen v desetih minutah.


Sestavine


- 6 rezin belega kruha
- 4 jajca
- 400 ml mleka
- 40 g masla
- ščepec soli
- čajna žlička vaniljevega izvlečka
- ščepec cimeta
- sladkor in sadje za postrežbo

Priprava


1. V skledi zmešajte jajca, mleko, sol, vaniljo in cimet.

2. Zmes prelijte v krožnik ali plitko posodo, v katero boste lahko pomakali kruh.

3. Kruh narežite na podolgovate rezine – palčke.

4. Kruhke pomočite v jajčno zmes, tako da bo jajce prekrilo vso površino kruha.

5. V ponvi na srednje visoki temperaturi raztopite žlico masla.

6. Na maslo položite kruhke in jih najprej pecite na eni strani, nato pa jih obrnite. Vsako stran pecite, dokler kruh ne postane zlato rjav.

7. Postrezite takoj. Po želji jih obogatite s svežim sadjem, sladkorjem ali javorjevim sirupom.

Dober tek!
Priporočamo še: Umešana jajčka s čičeriko in špinačo

Naslovna fotografija: Thinkstock

Datum Objave: 24.2.2018 ob 06:02

Več iz te teme:

zajtrkbrunchvikendsobotasobotni zajtrkšnitefrench toast

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.