Sobotni zajtrk: preproste ‘šnita’ palčke

Božanski zajtrk, ki bo pripravljen v desetih minutah.

Sestavine

– 6 rezin belega kruha
– 4 jajca
– 400 ml mleka
– 40 g masla
– ščepec soli
– čajna žlička vaniljevega izvlečka
– ščepec cimeta
– sladkor in sadje za postrežbo

Priprava

1. V skledi zmešajte jajca, mleko, sol, vaniljo in cimet.

2. Zmes prelijte v krožnik ali plitko posodo, v katero boste lahko pomakali kruh.

3. Kruh narežite na podolgovate rezine – palčke.

4. Kruhke pomočite v jajčno zmes, tako da bo jajce prekrilo vso površino kruha.

5. V ponvi na srednje visoki temperaturi raztopite žlico masla.

6. Na maslo položite kruhke in jih najprej pecite na eni strani, nato pa jih obrnite. Vsako stran pecite, dokler kruh ne postane zlato rjav.

7. Postrezite takoj. Po želji jih obogatite s svežim sadjem, sladkorjem ali javorjevim sirupom.

Dober tek!

Naslovna fotografija: Thinkstock

Danes lahko obiščete Čokoljano, preverite, kaj se bo dogajalo na Pogačarjevem trgu.

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana