Špageti s čemaževim pestom

Ko v gozdu zadiši po česnu, vemo, da je končno prišla pomlad. Za dva.

Sestavine

– 6 lončkov svežega čemaža
– 80 g pinjol, 30 g sončničnih semen
– ščepec soli, pol lončka oljčnega olja
– 200 g špagetov

Priprava

1. Pripravimo pesto: svež čemaž operemo in temeljito posušimo. Semena in pinjole na hitro popražimo v suhi ponvi, da zadišijo, nato jih odstavimo, da se ohladijo. Čemaž damo v mešalnik, skupaj s pinjolami, sončničnimi semeni in ščepcem soli in pulzno meljemo, da se dobro seseklja. Nato med mešanjem počasi prilijemo še približno pol oljčnega olja.

2. Pesto vlijemo v kozarček, ki naj bo ravno prav velik, da ga napolnimo do vrha. Čez prelijemo še preostanek oljčnega olja, da vse popolnoma prekrije. Pesto lahko shranimo v hladilniku v dobro zaprtem kozarčku oziroma ga nekaj žličk takoj uporabimo.

3. Po navodilih skuhamo testenine al dente, nato jih odcedimo in vrnemo v lonec. Dodamo nekaj žličk pesta, dobro premešamo in postrežemo. Po želji lahko pokapamo še z malo oljčnega olja in povrhu naribamo parmezan ali veganski sir.

Namig: Mlad čemaž je rahlo pikanten, zato pazite pri dodajanju pesta na testenine, da ne bo okus premočan!

Priporočamo še: Sadni jogurtovi kozarčki z granatnim jabolkom

Recept in fotografija: Vibrant plate

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana