Sufle s pomladnimi zelmi

Namesto frtalje sufle!

Sestavine za dva

– veliko prgišče mešanice male strašnice, čemaža, kopriv in zelenja mlade čebule
– 2 jajci
– 2-3 žlice sladke smetane
– 70 g kozjega sira (narezanega na polcentimetrske kocke)
– 100 g naribanega parmezana
– sol, kajenski poper (oboje po okusu!)

Pripomočki

– 2 posodici
– modela za sufle
– papir za peko in bombažna vrvica
– 2 žlici masla za posodi

Priprava

1. Z maslom dobro namažemo posodi in ju bogato potresemo s parmezanom (preostalega zamešamo v zmes). Ovijemo ju v papir, ki ga pritrdimo z vrvico. Drobno sesekljamo oprane in osušene zeli. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Jajci ločimo in iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjaka razmešamo s smetano, dodamo zeli in kajenski poper, parmezan in kozji sir. Dobro premešamo. Nato postopoma dodajamo še sneg in rahlo premešamo.

3. Napolnimo v modla in postavimo v vročo pečico.

4. Pečemo 16-18 minut, da »frtalja« (sufle) naraste in se lepo obarva. Postrežemo takoj!

5. Zraven ponudimo regratovo solato.

Še opozorilo: Ker so sestavine (parmezan in kozji sir) že slane, sufleja dodatno ne solim. Sicer pa, poskusite …
Poizkusite še: Odlična focaccia

Fotografija in recept: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana