Taralli

Pregrešno dober prigrizek iz Italije.

Za 40 slanih keksov. Priprava: 15 minut, pol ure za počitek, čas peke: 20–25 minut.

Sestavine

– 250 g moke
– 5 g soli
– 100 ml belega vina
– 75 ml oljčnega olja
– dodatek po želji in okusu: koromačeva semena, zdrobljen rožmarin ipd.

Priprava

1. V skledo presejemo moko, jo solimo in dobro premešamo.

2. Prilijemo vino in olje ter dodamo začimbe po okusu.

3. Vse sestavine dobro premešamo in testo zvrnemo na delovni pult. Z rokami hlebček gnetemo približno 5 minut, da dobimo gladko, mehko, a ne lepljivo testo.

4. Hlebček vrnemo v posodo, jo pokrijemo s pokrovko ali krožnikom in pustimo počivati pol ure.

5. Iz spočitega testa oblikujemo svaljke, debele in dolge kakor navaden svinčnik, in konce staknemo skupaj.

6. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj. Pult si pogrnemo s kuhinjskim prtičem, na pekač damo list papirja za peko, na štedilniku pa pristavimo lonec z rahlo osoljeno vodo in jo zavremo.

7. V krop postopno vstavljamo oblikovane testene obročke. Ko priplavajo na površje, jih poberemo iz vode in preložimo na prtič, da popivna odvečno vodo.

8. Takoj nato jih preložimo na pekač in postavimo v pečico za 20–25 minut. Po približno 10 minutah temperaturo znižamo na 160 stopinj.

Koristen nasvet: Taralle pospravimo v pločevinasto škatlo, kot piškote.
Priporočamo še: Odlična focaccia

Fotografija: Thinkstock

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana