Odprta Kuhinja

Telečja obara

Odpri galerijo
A+   A-
Krepčilna enolončnica, ki pogreje dušo in telo.


Sestavine


- 75 dag teletine (vrat, prsi ali pleče)
- 5 dag maščobe
- 15 dag sesekljane čebule
- 2 krompirja
- 3 dag moke
- sol
- limonina lupinica
- lovorov list
- korenček
- majaron
- peteršiljeva korenina
- kis ali vino ter limonov sok

Priprava


1. Meso zrežemo na koščke. Kosti z zelenjavo skuhamo posebej.

2. Na maščobi svetlo rumeno spražimo čebulo, dodamo meso in mešamo. Ko se mesni sok posuši, potresemo z moko, zalijemo s kostno juho, solimo, dodamo limonino lupinico, druge začimbe in skuhamo do mehkega.

3. Pred koncem kuhanja obaro še okisamo.

Priporočamo še: Piščančja obara s puhastimi cmoki


Recept: Družina Cerjanec
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 8.3.2018 ob 10:03

Več iz te teme:

obaratelečja obara

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja