Odprta Kuhinja

Testenine v smetanovi omaki z lososom

Pasta with salmon and spinach sauce served on a wood grunge background
Odpri galerijo
A+   A-
Okus bogate omake, ki si ga boste pogosto zaželeli.


Priprava: 2 minuti; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine



  • 400–500 g testenin

  • večji por

  • oljčno olje

  • 500 g fileja svežega lososa brez kosti

  • 4–5 dl sladke smetane

  • sol, poper

  • eko limona


Priprava


1. Najprej spečemo lososa v ponvi in pečenega preložimo na krožnik.

2. V velik lonec nalijemo vodo, v krop stresemo sol in testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano v navodilih na embalaži.

3. Por narežemo in stresemo v ponev. Dolijemo olje in por na hitro popražimo. Prilijemo smetano, jo začinimo z lupinico limone in počasi kuhamo naprej.

4. Lososu odstranimo kožo, kosti in ga razkosamo, koščke pa vmešamo v omako.

5. Kuhane testenine damo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale testenine, začinimo, premešamo in takoj ponudimo z veliko skledo solate iz endivije, radiča, začinjeno z bučnim oljem.
Naredimo vnaprej: Skuhajte omako, to vsekakor. Testenine pa so najboljše pravkar pripravljene.

Različica: No, za silo bi šlo tudi z vloženim lososom iz pločevinke.

Priporočamo še: Božanski arancini

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 20.4.2020 ob 07:04

Več iz te teme:

testeninesmetanalosos

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.