Odprta Kuhinja

Trojni čips

A+   A-
Za družabnost.


Sestavine


- 150 g korenčka, 150 g rdečega krompirja
- 150 g vijoličastega sladkega krompirja (batate)
- olje za cvrtje, sol
omaka
- kečap, veganska majoneza, kisle kumarice

Priprava


1. Korenček, krompir in batato olupimo in narežemo na palčke, kot za pomfri, in damo v tri sklede z vodo ločeno, da se ne obarvajo med seboj. V vodo damo po pol žličke soli – trik, da bodo palčke hrustljave.

2. Po pol ure jih dobro odcedimo, osušimo na papirnati brisači in ocvremo v olju. Pobiramo s penovko in odcedimo na cedilu, obloženem s papirnato brisačo. Solimo po okusu in ponudimo takoj! Recept preskusite še z rumenim krompirjem in rdečo peso.

3. Zraven ponudimo majonezo, kečap, kisle kumarice ali pa vse troje združimo s pikico tabaska, čilija in gorčice v omako mačje sanje, ki jih ponekod rečejo tudi omaka tisočerih otokov.

Namig: Če želimo res lepe palčke, bo ostalo veliko obrezkov za zelenjavno juho, ki je vedno zanimiva, če ne drugače, namesto čaja.

Fotografija: Hana Splichal

Poizkusite še: Začinjeni in praženi oreščki

Datum Objave: 30.12.2017 ob 08:12

Več iz te teme:

omakačipsprigrizki

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja