Veganske cimetove zvezdice

Kako se lotimo?

Sestavine

– 4 žlice chia semen
– 10 žlic mlačne vode
– 375 g fino mletih mandljev (mandljeve moke)
– 60 g javorjevega sirupa
– 4 žlice kristalnega sladkorja
– ščep soli
– 4 žličke cejlonskega cimeta v prahu
– žlička vanilje v prahu
Glazura
– sladkor v prahu
– limonov sok

Priprava

1. Chia semena v kavnem mlinčku ali možnarju grobo zmeljemo. Zmešamo z vodo in pustimo deset minut.

2. Medtem zmešamo mandljevo moko, sladkor, sol, cimet in vaniljo. Dodamo javorjev sirup in namočena chia semena in na hitro ugnetemo testo.

3. Pečico segrejemo na 150 stopinj. Testo razvaljamo med dvema listoma peki papirja, izrežemo zvezdice in jih polagamo na pripravljen pekač. Pazimo, da se med seboj ne dotikajo.

4. Pečemo 15 minut in počakamo, da se ohladijo, preden jih okrasimo.

5. Za limonov led v skodelico stresemo sladkor v prahu in postopoma dodajamo limonov sok. Hitro postane preredek, zato sok dodajamo po kapljicah. Piškote premažemo z limonovim ledom ali pa ga nadevamo v dresirno vrečko in piškote porišemo. Led posvetli, ko se strdi.

6. Zvezdice hranimo v pločevinasti škatli ali v steklenem kozarcu s pokrovom, da se ne navlažijo. Po okusu in strukturi spominjajo na klasične beljakove piškote.

Fotografija: Hana Splichal

Poizkusite še: Finske vetrnice

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana