Vrnitev špricarja in tri ideje za pripravo

Fotografija je simbolna. Foto: bbbrrn/Tinkstock

Sveža, razigrana in mehurčkasta osvežitev je spet in.

Letos se vrača hit iz 70-ih let z mešanico vina in mehurčkov, ki je nekaj časa veljala za skoraj prepovedano. Veliko vrnitev osvežilnega brizganca napovedujejo mnogi barmani in vinarji, zato smo se pijače, sestavljene iz polovičk vina in mineralne vode, lotili tudi mi, seveda s ščepcem domišljije.

Predstavljamo vam tri načine, kako popestriti poletni špricar. Ne pozabite, postreči ga moramo svežega in ohlajenega!

1. Rose špricar z grenivko

Sestavine
(šest kozarcev)

buteljka ohlajenega roseja
liter mineralne vode
2 grenivki
nekaj kapljic džina
šopek rožmarina za dekor

Priprava

1. Dvema grenivkama odtisnemo sok, tretjo pa narežemo na rezine.
2. Rose, grenivkin sok in mineralno vodo razdelimo po kozarcih.
3. Dodamo nekaj rezin grenivke in malce džina.
4. Okrasimo z vejicami rožmarina.

2. Z melono in baziliko

Sestavine
(za 6 kozarcev)

buteljka ohlajenega pinota
polovica ohlajene melone
liter mineralne vode
6 vejic sveže bazilike
nekaj kapljic limonovega soka

Priprava

1. Iz četrtine melone naredimo pire.
2. Vino in mineralno vodo previdno nalijemo v kozarce.
3. Prilijemo še pire, dodamo nekaj kapljic limonovega soka, sveže nabrano baziliko in okrasimo s tankimi kosi melone.

3. Rdeči špricar z dišečim jagodičevjem

Sestavine
(za 6 oseb)

buteljka ohlajenega cabernet sauvignona
liter mineralne vode
100 gramov jagod
ribez, maline in robide
šopek mete

Priprava

1. Jagode spasiramo v pire.
2. Ohlajeno vino previdno zmešamo z mineralno vodo in jagodnim pirejem ter razporedimo po kozarcih.
3. Okrasimo z jagodičevjem in vejico sveže mete.

Preberite še: Ste za posebne kave?

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana