Vroč hruškov cider

Jabolka in hruške so seveda že obrani in čas je za sladkanje z njihovo mešanico v kozarcu. Med pripravo pijače boste odišavili celotno stanovanje, saj v njej ne manjka cimeta in vanilje.

Sestavine za 4 osebe

– 900 ml jabolčnega mošta
– 800 ml 100 % hruškovega soka
– cimetova paličica
– ščepec muškatnega oreščka
– janeževa zvezda
– vaniljev strok
– rum ali viski

Priprava

1. V loncu zmešamo vse sestavine razen alkohola.

2. Mešamo in pri zmerni temperaturi kuhamo 10 minut.

3. Prelijemo v skodelice in v vsako dodamo merico ruma ali viskija, kar imamo raje.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Štiri zakonitosti priprave najboljše vroče čokolade

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana