Zamrznjen mangov jogurt

Preprosta, hitra, a slastna sladica.

Sestavine

– 1–2 srednje velika zrela manga, narezana na koščke in zamrznjena
– 2 žlici medu ali agavinega sirupa
– cca 60 g grškega jogurta
– žlica limetinega soka
– naribana lupinica (eko) limete

Priporočamo še:

Priprava

1. V blender damo zamrznjen mango, med (ali sirup agave) in limetin sok.

2. Sestavine mešamo, dokler ne dobimo kremne zmesi, približno tri minute. Pazimo, da ne bo koščkov.

3. Naribamo limetino lupinico in premešamo z lopatico. Postrežemo v skodelicah.

4. Za vegansko različico grški jogurt nadomestimo z eno zrelo banano, ki jo narežemo na koščke in zamrznemo, mango lahko ostane svež ali pa tudi tega zamrznemo. Skupaj z drugimi sestavinami mešamo v blenderju, dokler ne dobimo gladke, kremaste zmesi.

Poizkusite še: Hitri avokadov toast

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana