Odprta Kuhinja

Žele bonboni iz granatnega jabolka

A+   A-
Sočni prigrizki.


Sestavine


- 2 vrečki agar agarja, 5–6 granatnih jabolk (za 0,5 l soka)
- 3 žlice sladkorja v prahu (ali po okusu)

Priprava


1. Granatna jabolka prepolovimo in jih z samozavestnim udrihanjem z žlico po hrbtni strani odrešimo slastnih semen. Ta za nekaj minut vržemo v sekljalnik, dobljeno brozgo pa precedimo. Še najbolje in najučinkoviteje pa tako delo opravi kuhinjski sokovnik. Pomembno je le, da smo nagrajeni z 0,5 l soka.

2. V 250 ml soka stresemo sladkor in zavremo, nakar vanj frcnemo še obe vrečki agar agarja. Kuhljamo 2 minuti, nato vročo zmes zlijemo v preostalih 250 ml soka. Vse skupaj zlijemo v model ali mini pekač, nato pa postavimo na hladno, da se žele strdi.

3. Želatinasti zdriz razkosamo na kockice, ki jih po želji povaljamo še v malo sladkorja. Da bo mir v hiši, granatne želejčke brž postavimo pred mladino, ki poskrbi, da za njimi ostane le še škrlaten spomin. Želejast tek!

Recepti in fotografije: Tjaša Vede in Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si

Preberite še: Piškoti iz ponve

Datum Objave: 29.11.2017 ob 08:11

Več iz te teme:

receptMidva kuhavagranatno jabolkoželeji

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja