Odprta Kuhinja

Zeliščno maslo

A+   A-
Na kruhu kot malica, na kotletih sproži paleto okusov.


Sestavine


- 125 g surovega masla
- po nekaj listov: poprove mete, peteršilja, bazilike, tolščaka, pehtrana, drobnjaka, zelenje česna, kapucinke in zelene
- limonova lupinica
- sol, poper, mlet čili

Priprava


1. Maslo pustimo na sobni temperaturi približno uro.

2. Zelišča očistimo, osmukamo z vejic in nasekljamo.

3. Nasekljana zelišča pomešamo z maslom, dodamo limonovo lupinico in začimbe.

4. Pripravimo prozorno folijo za živila in z mokrimi rokami oblikujemo svaljek. Oblikovano maslo zavijemo v folijo, pri straneh zavežemo, nato postavimo v hladilnik.

5. Preden ponudimo, odvijemo folijo, in če želimo, lahko z modelčki izrežemo različne oblike.
Preberite še: Zakaj to poletje ne smemo pozabiti na meto?

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 17.5.2018 ob 16:05

Več iz te teme:

zeliščamaslozeliščno maslo

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.