Okrašene pomaranče

Da bo dišalo po božiču.

Najprej za »vajo« naredimo vijuge po pomaranči. Pričnemo zabadati klinčke enakomerno od sredine (muhe) na pomaranči in nato vijugamo po njej.

Potem si narišemo prvo črko imena na papir – pazimo, da ni prevelika! – in sledimo predlogi, dokler ne izpišemo začetnice izbranega imena!

Če želimo narediti »pomander«, moramo vso pomarančo napikati s klinčki. Nato jo še povaljamo v mletih klinčkih. Pomaranča se bo lepo posušila in ne bo zgnila, saj so klinčki ena najbolj antibiotičnih začimb!

Namig: Moji pomaranči (na sliki) sta stari najmanj 5 let! Ker je lupina postala temno rjava in ni več »lepa« na pogled – še vedno pa obe omamno dišita! – ju vsako leto osvežim tako, da ju povaljam v mletih klinčkih in cimetu ter postavim na majhna krožnička.

Priporočamo: Kolač s suhim sadjem

Fotografija in recept: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana