Kuhamo s predsedniškimi kandidati: Andrej Šiško

O potici smo klepetali z Angelco Likovič, danes pa kuhamo s kandidatom za predsednika Republike Slovenije Andrejem Šiškom.

Kako se v napornem predvolilnem obdobju prehranjujete? Obiskujete slovenske kotičke, kjer gostoljubni prebivalci zagotovo poskrbijo za dobre grižljaje, kajne? Pa vendarle, se te dni pogosto zadovoljite tudi s kosom pice?

Veliko sem na poti in zato se prehranjujem v skladu s tem. Najraje imam, ko se ustavim v kakšnem slovenskem kraju, kjer mi prijazni domačini ponudijo izvrstno domačo hrano. Sem pa res zadovoljen tudi s kosom pice. Npr. pred dnevi smo s svojo ekipo na Koroškem, kar ob glavni cesti skozi okno kombija od podpornice prejeli družinsko pico, ki je bila izvrstna.

Kaj pa sicer, kakšne so vaše prehranjevalne in kuharske navade?

Običajno se prehranjujem doma, za hrano pa poskrbi moja mama. Jem zajtrk, kosilo in večerjo, včasih pa še kakšen sadni ali kak drugačen obrok vmes.

Katero jed najraje skuhate? Prosimo za približen recept.

Bograč in to v kotlu, če je mogoče. Najprej nasekljam čebulo, ki jo prepražim, nato pa dodam narezano svežo papriko ter česen in tudi to prepražim. Potem dodam divjačino (jelen, divji prašič ali srna), zatem govedino in nazadnje svinjino. Vsemu dodam vodo in kuham na zmernem ognju. Dodam še lovorov list. Posebej skuham olupljen in narezan krompir, ki ga potem dodam v kotel. Del krompirja razkuham ter zmečkam in ga uporabim za zgostitev bograča. Pred koncem kuhanja dodam papriko v prahu in začimbe: dobro misel, majaron, sol in poper. Nazadnje vse skupaj zalijem z belim in rdečim vinom.

Naslovna fotografija: arhiv Delo

Opomba: vprašanja smo posredovali vsem kandidatom za predsednika Republike Slovenije, odzval pa se ni le Boris Popovič.

Preberite tudi, kaj najraje skuha Marjan Šarec

 

 

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana