Kuhamo s predsedniškimi kandidati: Maja Makovec Brenčič

Od Ljudmile Novak pa h kulinaričnemu pogovoru z Majo Makovec Brenčič.

Kako se v napornem predvolilnem obdobju prehranjujete? Obiskujete slovenske kotičke, kjer gostoljubni prebivalci zagotovo poskrbijo za dobre grižljaje, kajne? Pa vendarle, se te dni pogosto zadovoljite tudi s kosom pice?

Kljub nepredvidljivim urnikom se skušam prehranjevati kar se da zdravo. Predvsem skušam v kuhi uporabljati lokalno pridelane sestavine.

Kaj pa sicer, kakšne so vaše prehranjevalne in kuharske navade?

Moj jutranji ritual je muesli z jogurtom, ki ga pripravim že večer prej. Za malico je dobrodošel kakšen beljakovinski napitek, lešniki ali sadje, za kosilo piščančja solata. Popoldanska malica je običajno izziv, ker zmanjka idej ali časa, ampak če je le mogoče, pojem kaj zelenjavnega, sir, skuto. Zvečer pa meso, ribe ali kaj dobrega na žlico. Brez solate ali kakšne okusne zelenjave seveda tudi zvečer ne gre.

Katero jed najraje skuhate? Prosimo za približen recept.

Moj ljubi recept so malancani s pršutom in paradižnikom. Če je poleg še kakšen file ribe in skleda solate, je dan že prav posebno lep.

Preberite še, kaj najraje skuha Angelca Likovič

Opomba: vprašanja smo posredovali vsem kandidatom za predsednika Republike Slovenije, odzval pa se ni le Boris Popovič.

Naslovna fotografija: arhiv Delo

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana