Odprta Kuhinja

Kuhamo s predsedniškimi kandidati: Romana Tomc

Odpri galerijo
A+   A-
O kulinaričnih navadah in sladkih pregrehah smo se že pogovarjali s Suzano Laro Krause, pokramljali pa smo tudi z Romano Tomc.



Kako se v napornem predvolilnem obdobju prehranjujete? Obiskujete slovenske kotičke, kjer gostoljubni prebivalci zagotovo poskrbijo za dobre grižljaje, kajne? Pa vendarle, se te dni pogosto zadovoljite tudi s kosom pice?

Prehrana v tem predvolilnem obdobju je bolj na poti oziroma po poti, saj je obveznosti veliko, prav tako pa si ne želim izgubljati časa z dolgimi kosili, saj ta čas raje namenim srečevanju z ljudmi. Moja prehrana v času kampanje res ni ravno vzorna. Če le morem, si vsak dan vzamem čas za kosilo, vsak dan pa je v mojem telesu nekaj več kofeina.

Kaj pa sicer, kakšne so vaše prehranjevalne in kuharske navade?

Zelo rada kuham, tudi pečem, nobene potice še nisem kupila, kajti všeč mi je tako priprava na peko kot sama peka, ker mi je všeč vonj po pecivu v hiši, ki daje nek poseben pridih domačnosti. Najlepše je, ko s partnerjem uspeva na kosilo povabiti vse najine štiri otroke. Sicer pa je moja prehrana dokaj zdrava, skušam pojesti čim več sadja in zelenjave , vedno pa si vzamem čas za kosilo. Je pa tudi pregreha, ki se ji ne morem upreti – cheesecake.

Katero jed najraje skuhate? Prosimo za približen recept.

Z bralci bi delila en enostaven recept za sladico, lahko tudi za zajtrk ali za večerjo.

Prosena kaša z jabolki
- 150g prosa
- 350g jabolk
- 6dl mleka (običajno uporabim sojinega z okusom vanilije)
- 30g kokosove maščobe
- tri žličke rjavega sladkorja
- 2 jajci
- cimet
- limonina lupinica

Najprej zavremo mleko, potem notri dodamo proso in kuhamo na zmerni temperaturi cca 15 minut. Jabolka olupimo in zrežemo na koščke, jih podušimo na treh žlicah vode, dodamo limonino lupinico in sladkor. Dušimo cca 10 minut. Kokosovo maščobo raztopimo, dodamo oba rumenjaka in vse vmešamo v kašo. Iz beljakov naredimo sneg in ga počasi vmešamo v maso. Ne pozabite na cimet.

V pekač damo plast kaše, plast jabolk in še eno plast kaše. Pečemo 35 minut na 180 stopinj. Dober tek!

Preberite še, kaj najraje kuha trenutni predsednik Borut Pahor



Opomba: vprašanja smo posredovali vsem kandidatom za predsednika Republike Slovenije, odzval pa se ni le Boris Popovič.

Naslovna fotografija: arhiv Delo
Datum Objave: 17.10.2017 ob 13:10

Več iz te teme:

volitve 2017kuhamo s predsedniškimi kandidatikandidat za predsednik Republike SlovenijeBotut PahorLjudmila NovakRomana TomcAngelca LikovičMarjan ŠarecSuzana Lara KrauseMaja Makovec BrenčičAndrej Šiško

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja