Francoska chefinja Hélène Darroze navdihnila omejeno kolekcijo lutk Barbie

Dosežke slavne chefinje so opazili tudi pri proizvajalcu barbik.

Pretekli teden smo praznovali dan žena in se ob tej priložnosti spomnili tudi močnih žensk, ki so in še navdihujejo dekleta po svetu. Vsem ženskam se je odločil pokloniti tudi proizvajalec igrač Mattel, ki je v ta namen lansiral omejeno kolekcijo barbik s podobami žensk, ki so bile »dovolj pogumne, da so premaknile meje v svoji branži ter utrle pot mlajšim generacijam, da si upajo sanjati«, kot so se izrazili v podjetju.

V svojo kolekcijo pa so uvrstili tudi slovito francosko chefinjo Hélène Darroze, gonilno silo z Michelinovimi zvezdicami nagrajenih restavracij v Parizu, Londonu in Moskvi. Hélène je že v mladih letih prevzela družinsko restavracijo ter iz nje ustvarila kulinarični imperij, ki že leta žanje odlične kritike in ocene vrhunskih kulinaričnih strokovnjakov. Leta 2012 je bila za svoje dosežke celo počaščena s častnim odlikovanjem, ki ji ga je podelila Francija.

Mattel Darrozejeve seveda ni izbral po naključju. Zaradi svoje močne volje in visoke delovne etike je v branži, kjer sicer prevladujejo moški, dokazala, da je s trudom in trdim delom mogoče doseči vse. Njena miniaturna podoba tako nosi njeno chefovsko uniformo v spodbudo mladim dekletom, da zmorejo marsikaj, le upajo naj si sanjati velike reči.

Preberite še: Nove Michelinove zvezdice na Hrvaškem!

Fotografija: Mattel

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana