Odprta Kuhinja

Instant čvek z Jano Kotesko: strastna gurmanka, ki pa kuhalnico raje prepusti drugim

Odpri galerijo
A+   A-
Na zadnji oktobrski petek čvekamo z Jano Kotesko, iskrivo rdečelasko, ki je pravi karierni multipraktik, v tem mesecu pa kot ambasadorka Roza oktobra predvsem glasno govori o raku dojk.



Pred kratkim smo z njo kuhali rožnate šampinjone, poklepetali pa smo tudi o tem, kako se sicer znajde v kuhinji.

Kaj ste nazadnje pojedli?

Sladico v restavraciji Altroke. Hruško, kuhano v jabolčnem soku z jogurtovo strjenko in čokoladnim moussom, posipano z orehi.

Nam lahko to pokažete? (Ste slučajno fotografirali?)

Sem! :)

ni podpisa
ni podpisa


Kdo drži kuhalnico v vašem gospodinjstvu?

Moj fant Matjaž.

Kakšen tip gospodinje ste?

Takšna, ki zelo rada je domače dobrote, a če mi jih postreže kdo drug.

Likate kuhinjske krpe ali vam je vseeno za takšne malenkosti?

Redko likam oblačila, kaj šele kuhinjske krpe. :)

S predpasnikom ali brez?

Brez - manj je več. Dokler se ne umažem. ;)

Brez katere sestavine si ne predstavljate svoje kuhinje?

Sveže bazilike.

Če bi svoj karakter opisali z začimbo, katero bi izbrali?

Ena, ki je blaga, a potem dolgo traja, si jo zapomniš. Po moje kardamom.

Gospodinjsko opravilo, ki ga najbolj sovražite?

Pomivanje posode z mrzlo vodo.

Koliko na mesec zapravite za hrano?

Veliko jem zunaj, doma so ponavadi sestavine za solato in 'zdrave sendviče'. Iskreno, ne vem.

Kaj se vam v hladilniku največkrat pokvari?

Kakšna zelenjava.

Sobotni zajtrk …

Kosmiči z jogurtom in sadnjem ali domači vaflji.

Najljubša jed?

Ajdovi štruklji s sladko skuto, posuti z drobtinami in cimetom.

Vegansko/vegetarijansko/brezglutensko/LCHF …?

Nič od tega preveč striktno.

Kava ali čaj?
Čaj.

Vino ali pivo?
Pivo.

Domača kuhinja ali restavracije?

Domača, čeprav se zaradi narave delavnika večkrat zavijem v restavracijo.

Kosilo ali večerja?

Oboje.

Kaj je vaša specialiteta?

Losos v pečici, bučna juha ali smoothie.

Nam zaupate recept?

File lososa položis na pladenj, poliješ z oljčnim oljem, dodaš vejice rožmarina in po želji strok česna. Pečeš 13 minut na 200 stopinj.

Česa ste danes najbolj siti?

Sita sem ljudi, ki jamrajo.

Foto: Jani Ugrin

Preberite še: Instant čvek z Juretom Godlerjem - Najraje kuha z vodko in le v predpasniku
Datum Objave: 26.10.2017 ob 15:10

Več iz te teme:

instant čvekJana KoteskaRoza oktober

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.