Odprta Kuhinja

Granita iz lubenice

Odpri galerijo
A+   A-
Osvežilno, kot se šika.


Sestavine za šest porcij


- 700 g lubenice
- 113 g sladkorja
- žlica limetinega soka (lahko tudi limonovega)

Priprava


1. Lubenici odstranimo semena in jo narežemo na manjše koščke.

2. V blenderju zmeljemo kose lubenice, sladkor in limetin sok, da dobimo gladko maso.

3. Prelijemo v pekač, velik približno 23 x 23 x 5 centimetrov, in ga za eno uro postavimo v zamrzovalnik.

4. Granito po eni uri vzamemo iz zamrzovalnika in premešamo. Večje zmrznjene kose razdrobimo z vilicami.

5. Pekač pokrijemo in še za dve uri postavimo v zamrzovalnik.

6. Z vilicami močno premešamo, da nastanejo ledeni koščki, in postrežemo.
Poizkusite še: Tri ideje za pripravo brizganca

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 26.7.2018 ob 07:07

Več iz te teme:

lubenicalimonagranita

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja