Jagodna limonada z meto in baziliko

Osvežilna pijača, ki dobro odžeja.

Za približno liter pijače oz. štiri osebe.

Sestavine

– 2 lončka jagod, šopek mete, 2 limoni, sok
– 2 žlički sladila po izbiri (pazimo na moč)
– limona
– nekaj listkov bazilike in mete
– 5 jagod, narezanih na rezine
– 3 lončki ledenih kock

Priprava

1. Jagode in zelišča operemo in posušimo s papirnato brisačko. Jagodam odrežemo peclje, nato jih narežemo na koščke in postavimo v posodo. Dodamo listke mete in z vilicami ali kuhalnico dobro pretlačimo.

2. Nato precedimo v vrč skozi fino cedilo.

3. Limoni ožamemo, da dobimo sok. Zlijemo ga v vrč, dodamo eritritol (ali sladkor), listke bazilike, dobro premešamo in zalijemo s približno 7 dl vode.

4. V limonado dodamo še rezine limone, nekaj listkov mete in koščke jagod. Nalijemo v kozarce do treh četrtin.

5. Ledene kocke stresemo v zmogljiv mešalnik in pulzno zdrobimo. Ledeni drobljenec dodamo na vrh limonade v kozarcih.

6. Po želji pred serviranjem na vrh še rezino jagode, v kozarec zatlačimo nekaj vejic svežih zelišč, na rob pa še rezino limone in postrežemo.

Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami

Recept in fotografija: Vibrantplate.com

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana