Odprta Kuhinja

Kako naredimo limonov liker (limoncello)

Traditional homemade lemon liqueur limoncello and fresh citrus on the old wooden board. Italian traditional liqueur limoncello with lemon. Italian alcoholic beverage. Selective focus and toned image.
Odpri galerijo
A+   A-
Prihaja čas, ko bo ta slavna italijanska pijača še kako teknila.


Sestavine


- lupina 8 ekoloških limon
- 750 ml alkohola (93 %)
- 4 kozarci belega sladkorja
- 6 kozarcev vode

Priprava


1. Limone olupimo, pri tem pazimo, da z rezilom zajamemo čim manj grenke bele podkožnice.

2. Alkohol nalijemo v večji kozarec (da ostane v njem še kaj zraka), dodamo lupine, tesno zapremo s pokrovom in pustimo teden dni na hladnem in temnem prostoru.

3. Nato pristavimo 6 kozarcev vode in v njej raztopimo sladkor. Počakamo, da se tekočina povsem ohladi.

4. Lupine vzamemo iz alkohola, vanj zlijemo sladko vodo. Kozarec spet zapremo in hranimo v hladilniku vsaj dober teden, preden liker ponudimo kot prijeten hladen aperitiv.
Priporočamo še: Najboljši trik za kremasto ledeno kavo

Recept: Nina Vadale
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 11.5.2018 ob 07:05

Več iz te teme:

limonelimoncellolimonov liker

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja