Kako naredimo limonov liker (limoncello)

Prihaja čas, ko bo ta slavna italijanska pijača še kako teknila.

Sestavine

– lupina 8 ekoloških limon
– 750 ml alkohola (93 %)
– 4 kozarci belega sladkorja
– 6 kozarcev vode

Priprava

1. Limone olupimo, pri tem pazimo, da z rezilom zajamemo čim manj grenke bele podkožnice.

2. Alkohol nalijemo v večji kozarec (da ostane v njem še kaj zraka), dodamo lupine, tesno zapremo s pokrovom in pustimo teden dni na hladnem in temnem prostoru.

3. Nato pristavimo 6 kozarcev vode in v njej raztopimo sladkor. Počakamo, da se tekočina povsem ohladi.

4. Lupine vzamemo iz alkohola, vanj zlijemo sladko vodo. Kozarec spet zapremo in hranimo v hladilniku vsaj dober teden, preden liker ponudimo kot prijeten hladen aperitiv.

Priporočamo še: Najboljši trik za kremasto ledeno kavo

Recept: Nina Vadale
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana